EHBO Pekela is te vinden op verschillende evenementen in de regio. Hier zijn vrijwilligers van de vereniging aanwezig om in geval van nood EHBO te kunnen verlenen. Een veilig gevoel voor de organisatoren en de deelnemers/bezoekers van een evenement.

Wil je de vereniging helpen en ook leuke EHBO-diensten draaien op evenementen? Geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Ook hier is de EHBO Vereniging Oude Pekela weer te vinden. Dankzij onze EHBO vrijwilligers weer een succes!

Feestweek Pekela programma

Jaarmarkt 2021    Team jaarmarkt 09 2021

 Jaarmarkt mok 2021    Fietsen programma


Waar EHBO Pekela binnenkort te vinden is: 

4 april 2020 wandelevenement WSS

4 mei 2020 dodenherdenking Pekela

100 jaar Noordster:

        21 mei 2020 spelletjesdag jeugd

        22 mei 2020 Reunie

        23 mei 2020 Familiedag met aansluitend feest in de feesstent van Q-music

6 juni 2020 muziekfestival Nieuwe Pekela

5 juli 2020 havenbraderie Pekela

 

 

Waar EHBO Pekela onder andere al geweest is:


 18 november 2017 Intocht van sinterklaas in Oude Pekela.

Wij waren te braaf, mochten niet mee naar het lekker warme Spanje!

Gelukkig is de intocht zonder incidenten, alleen met een beetje hemelwater verlopen.

20171118 133246 Medium

IMG 20171118 WA0007

20171118 142749 Medium

20171118 170656 Medium


4 t/m 10 september Feestweek & jaarmarkt Oude Pekela

jaarmarkt2017


Donderdag 5 oktober 2017 korenavond R.K. kerk. 

koor5oktober2017

 


 Hardlopers weer veilig aangekomen.

Onze EHBO-ers hebben gelukkig weinig te doen gehad bij het hardlopen. Iedereen is veilig over de finish gekomen. De dames van de EHBO kregen de eer om de deelnemers te voorzien van een fraaie medaille. 

De heren motorrijders hebben weer hun beste wieltje voor gezet en de koplopers begeleid.

 

 

Ook de motorrijders hebben een medaille gekregen!

 


EHBO 18 januari 2017-01-18 Unihockeytoernooi.

 

Vandaag hebben Gina en HarmaEHBO gelopen bij het uni hockey toernooi voor de basisscholen van de gemeente Pekela. Dit werd gehouden in sporthal de Spil in Nieuwe Pekela. De teams die mee deden bestonden uit kinderen die zitten in groep 4 t/m 8. De zaal was verdeeld in 6 velden waarop hockey werd gespeeld. Het was een leuke morgen in de sporthal en in de loop van de morgen werd het ook steeds drukker met publiek. We hebben in totaal 5 pleisters geplakt. Drie voor schaaf/snijwondjes aan vingers. Eén voor splinter in de bil(splinter is wel verwijderd uit bil en was ongeveer 1-1.5 cm lang) en één voor bescherming van hechtingen in knie. En een paar slachtoffertjes voor koeling van geraakte handen en benen.


27 en 28 december 2016 zijn onze hulpverleners aanwezig tijdens het Stratenvolleybal in MFC de Binding.  

Stratenvolleybal toernooi van VOLOP69,  27 en 28 december in het MFC de Binding.

We waren weer uitgenodigd om de EHBO te verzorgen bij de stratenvolleybal Toernooi van Volop 69 afgelopen dinsdag en woensdagavond vanaf 19:00 uur. Deze keer hadden we wat meer te doen dan andere jaren, de eerste avond heeft zich een sporter verstapt en heeft hierbij zijn knie geblesseerd. Later op de avond ging een dame onderuit en had last van haar enkel. De knie en enkel hebben we gekoeld en advies gegeven niet meer te gaan sporten.

De tweede avond was nog geen 5 minuten bezig zagen we voor ons iemand behoorlijk hard onderuit gaan. Het zweet brak haar uit en we hebben haar van het veld gehaald en aan de kant verzorgd. Ze had wel vaker last van de enkel, want ze had zwakke enkels zoals ze vertelde. Het duurde niet lang kon je zwelling zien opkomen, wat een bobbel kwam daarop zeg. We hebben gelijk gekoeld met koelpleister en aangegeven deze een paar uur te laten zitten, verder wilden er nog een steunverband aanleggen, maar dit was volgens deze persoon niet noodzakelijk. En aangezien we niet met slachtoffers in discussie gaan hebben we dit ook niet gedaan. Alleen jammer dat de koelpleister er na 5 minuten alweer af werd gehaald en geruild voor een natte theedoek. De enkel is lekker blauw en dik geworden. Verder kwam er nog iemand bij ons die last van zijn knie had, deze hebben we ook een koelpleister gedaan en hij vond het geweldig. Na afloop van de avonden werden we bedankt voor onze goede zorgen en weer uitgenodigd voor 2017.

Wat betreft de verzorging, helemaal top geregeld. Koffie e.d. en later op de avond oliebollen.

Weer een geslaagde EHBO dienst van Debbie en Albert.


17 december 2016 zijn onze hulpverleners aanwezig tijdens het KerstVolkszang in de RK-kerk.


16 december 2016 zijn onze hulpverleners aanwezig tijdens de Kerst-Sing Inn van Excelsior. 


26 november 2016, zijn de hulpverleners weer te vinden bij Dynamica in de Binding.


19 november 2016, tijdens de Sinterklaasintocht lopen de hulpverleners mee om de pieten die gewond raken tijdens hun capriolen te helpen.


5 oktober 2016, hulpverlening bij scholen korfbaltoernooi.

Zonder EHBO-ers geen evenement, zo waren onze vrijwilligers weer actief bij het scholen korfbaltoernooi. Gelukkig dat ze er waren, want er was heel wat te doen. Verschillende kinderen hadden kleine wondjes die gelukkig met een pleister afgedekt konden worden. Een enkeling had minder geluk en liep een bloedneus op of een verzwikte enkel. 

Bedankt voor de goede zorgen EHBO hulpverleners!

 

   


6 oktober 2016. korenavond in de RK-kerk.

Ook hier zijn de EHBO-ers van de vereniging aanwezig.

Deze keer hebben ze heerlijk kunnen luisteren naar de fraai gezongen liederen van de koren en zijn er geen incidenten geweest waar hulp verleend moest worden. Alleen een gevalletje houten zitvlak met algemene verkleuming van de EHBO-ers zelf.

 


Open dag maaltijdservice Oosterlengte

Op 27aug jl. had Oosterlengte in kader van het 25 jarig bestaan van maaltijden service en 5 jarig bestaan van de fabriek in Oude Pekela een opendag voor het publiek. Hier waren we met drie EHBO’s aanwezig. Deze is heel goed bezocht en het was stormloop op de rondleiding daar door de fabriek heen. Over de dag heen hebben in totaal 4 slachtoffers gehad. Drie wegens flauw vallen of het aan voelen komen dat ze flauw gingen vallen. Dit kwam door de overgang van temperatuur en het dragen van tijdelijke verplichte kleding (later op de dag was het dragen van de verplichte kleding afgeschaft) en één met een schaafwondje na een val van het springkussen.


Week 36, van 4 september tot 11 september tijdens de feestweek in

Pekela is een groot team van vele vrijwilligers actief om alle EHBO diensten te bezetten.

Van de run tot de jaarmarkt, overal zijn onze EHBO-ers aanwezig.

http://www.prachtigpekela.nl/nieuws/32420/Programma-Feestweek-Oude-Pekela-2016.html

 

Rijwieldriedaagse Pekela:

Op 6, 7 en 8 september 2016 vond de 36e editie van de Rijwieldriedaagse in Oude Pekela plaats. Start- en eindpunt was MFC de Binding. Op de eerste "zonnige" dag namen circa 200 fietsers deel en werd er een afstand afgelegd van 20 kilometer.

Op dag één leidde de route de deelnemers via prachtige paden in Blijham, Vriescheloo, Wedderbergen en vervolgens via Lauwdijk en Tjabbestreek weer terug naar Pekela.

Op een drietal kleine incidenten na (lekke band, kapotte ketting en een verstuikte enkel) was het voor fietsenhandel Schroder en onze EHBO post een geslaagde eerste dag.

 

 

Op de tweede dag van de rijwieldriedaagse valt er niet veel te melden. Tenminste wij de EHBO'ers en de "fietsEHBO" waren wel aanwezig, maar hadden een "makkie" vandaag. Net als gisteren was het prachtig weer op een route die langs de Hugo de Grootstraat en de Kerklaan richting Meeden ging. Verder langs Korte Akkers en Zuidwending via Nieuwe Pekela weer naar De Binding. Het is iets later geworden dan gisteren. Reden daarvan; omdat sommige groepjes een gezellige koffiepauze hielden onderweg. 

 

5 september 2016

De run van Pekela:

 

2 EHBO-ers die paraat staan en gelukkig niets te doen gehad hebben. Andere leden van onze vereniging die met de motor de koplopers begeleiden.

 

 


20 februari 2016 Provinciale kampioenschappen acrogym in de Binding, Oude Pekela

 


Kerstvolkszang 12 december 2015

Hier zijn verschillende EHBO-ers geweest.

 

Fakkeltocht in Oude Pekela,  

 

 

Straten Volleybal 28 en 29 december

 

 


 

Tevens zijn er een aantal vaste activiteiten waar EHBO Pekela te vinden is:

Festiviteiten tijdens de OBCP week.

5 mei bevrijdingsloop

7 mei benefiet concert ClinicClowns

1ste zondag in juli haven braderie

2de zaterdag in september jaarmarkt en de activiteiten tijdens de jaarmarkt week

Korenavond in oktober

Kerstvolkszang in december

Stratenvolleybal VOLOP 69 in december

Agenda EHBO Oude Pekela